inväntar äventyr

L A V I N K U N S K A P – PreSeason Update

Som guide och utbildad lavintekniker vet jag att man hela tiden måste hålla sig informerad kring det senaste inom lavinsäkerhet. Man måste hålla sig uppdaterad om hur du bäst genomför en kamraträddning enligt de senaste teknikerna.

I denna kurs eller snarare workshop uppdaterar vi baskunskaperna och ser över vilka nyheter som gäller inom lavinkunskap. Vi kommer också att gå igenom olika scenarios där vi tillsammans gör riskbedömning, rutt-planering, väderanalys och därefter diskuterar vilken plan som är den bästa för just det scenariot.

Sista delen är kamraträddning. Något som ska sitta i ryggmärgen. Att i stressade situationer hantera diverse scenarior som kan uppstå när olyckan har skett är verkligen jätteviktigt. Tillsammans går vi igenom flera olika scenarior där vi diskuterar lösningar men framförallt fokuserar på att finslipa tekniken kring sökning med transceiver, sondning och grävning.

Mötesplats

Exakta mötesplatsen får du när du bokat.

Sista datum för bokning

3 dagar före utsatt kursdatum

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Artikelnr: 1012-1-0 Kategorier: , , , Etikett:

Beskrivning

Nivå och utrustning

Den här kursen riktar sig till dig som har gått PreSeason Intro eller liknande kurs kring laviner och provat söka med transceiver tidigare. Ta med din egen transceiver, son och spade.

Vad ingår

Genomgång av baskunskaper, uppdatering och nyheter inom lavinsäkerhet. Genomgång och kontroll av din transceiver inför säsongen. Grund- och fördjupad teknik för sökning med transceiver. Olika tekniker för sökning av flera begravda m.m. Gräv- och sondteknik.

Längd, Min-Max antal

ca 6 timmar, 4-10 personer

Mötesplats

Exakta mötesplatsen får du när du bokat.

Sista datum för bokning

3 dagar före utsatt kursdatum

Bokningsvillkor för kursen

– Bokningen är bindande.
– Avbokning kan ske via mail senast 7 dagar innan kursen. Den som inte kommer till kursen utan att ha avbokat sig får betala full kursavgift.
– Vid sjukdom kontakta oss så bokar vi om dig till ett annat datum.

Ytterligare information

Datum

23 September 09:00, 21 Oktober 09:00, 18 November 09:00

Sista bokningsdatum

3 dagar före vald kursdatum

Plats

Skellefteå

Du kanske också gillar …

error: Content is protected !!